неделя, 15 септември 2013 г.

                                  СПАНАЧЕН ПАЙ ''СЛЪНЦЕ''



                                            Продукти 

                                           за тестото 

                             500 гр брашно
                             90 мл маслинено олио
                             200 мл затоплено сухо бяло вино
                             1с.л.сол

                                           за пълнежа

                              300 гр спанак
                              300 гр сирене (Ricotta)
                              1 яйце
                              100 гр настърган кашкавал(Parmigiano)
                              сол
                              черен пипер
                              7-8 хлебни кубчета(croutons)-натрошени.

                                          Приготвяне

*Смесваме всички съставки за тестото и го омесваме добре.Покриваме го с прозрачно домашно фолио,докато приготвяме плънката.


*Спанакът се поставя във вряла вода за 3 минути,след което хубаво се изцежда и се нарязва с нож на дъска.


*В отделен съд се поставя и се добавят последователно и другите съставки на пълнежа.




*Тестото се разделя на две и се разточват два кръга с диаметър 30 см(12 инча).


*Следва поставянето на плънката върху първия кръг,както се вижда от снимката.


*Покрива се с втория кръг разточено тесто,поставя се чаша в центъра,с вилица се прилепват крайщата на двата кръга.


*С остър нож се разрязват парчета и се обръщат,както е показано на снимката.







*По желание може да се намаже с жълтък.
*Пече се на 200 гр(375F).


                       Един много вкусен италиански пай!

                                   Buon appetito!