сряда, 26 март 2014 г.

                                                РОДОПСКИ  ПАТАТНИК





                                                               Продукти

                            6-7 средно големи сурови картофа (настъргани на едро ренде)        
                                                                   2 яйца
                                                              1 глава лук(настърган)
                                                             150 гр сирене
                                                          1/3 ч.чаша брашно
                                                             3-4 с.л.зехтин
                                                             1 ч.л.чубрица
                                                             1 ч.л. джоджен
                                                              сол на вкус 
                                                              30 гр масло 

                                                                Приготвяне    

*В тава се омесват добре настърганите картофи,лука,сиренето и яйцата.
*Прибавят се подправките и зехтина.
*Изчаква се 15 минути,време необходимо да се отдели от сместа течната съставка,която се изсипва в отделен съд. 
*Тавата за печене се намазва с мазнина и брашно.
*Започва поставяне от сместа в тавата,като се взема с шепи и се притиска,да се доотцеди останалата течност.
*Дебелина на слоя- 2см ,за да не остане суров пататника при печенето.
*Събраната течна съставка в отделния съд се смесва с брашното,хомогенизира се и се прави заливка в/у сместа в тавата.
*Маслото,на дребни парченца се поставя отгоре.


*Пече се  за 40 минути на 350F (200 C).


*Сервира се топъл.Вкусен е и студен :)