Супа топчета
Продукти
250 гр.кайма
1 кромид
2-3 стръка пресен кромид
1-2 моркова
1 картоф
1 с.л.ориз
1 яйце
4 с.л.кисело мляко
1с.л.лимонов сок
стрък от целина(по желание)
магданоз
2 л. вода
1с.л.сол
1 с.л.брашно
черен пипер
червен пипер
чубрица
Приготвяне
*
Прибавяме към каймата ориза,магданоза(нарязан на ситно),подправките и омесваме добре,след което оформяме малки топчета.
*
Нарязваме кромида,морковите и пресния кромид(той е за добавка,когато супата е готова).
*
Поставяме готварската тенджера с 2-та литра вода на печката.Когато заври пускаме топчетата.След около 20 минути прибавяме нарязаните зеленчуци,а малко по-късно добавяме и солта.
Застройка
*
В отделен съд разбиваме яйцето с киселото мляко,прибавяме 1 с.л. брашно и така получената смес поставяме в малко тиганче на печката за 3-4 минути,като баркаме непрекъснато(трябва да се получи гладка кашица).Прибавяме и лимонения сок.
*
Когато супата е готова изключваме печката и след 5 минути добавяме с непрекъснато бъркане застройката.
*
По желание при сервиране добавяме в чинията ситно нарязания пресен кромид или магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар