СПАНАЧЕН ПАЙ ''СЛЪНЦЕ''
Продукти
за тестото
500 гр брашно
90 мл маслинено олио
200 мл затоплено сухо бяло вино
1с.л.сол
за пълнежа
300 гр спанак
300 гр сирене (Ricotta)
1 яйце
100 гр настърган кашкавал(Parmigiano)
сол
черен пипер
7-8 хлебни кубчета(croutons)-натрошени.
Приготвяне
*Смесваме всички съставки за тестото и го омесваме добре.Покриваме го с прозрачно домашно фолио,докато приготвяме плънката.
*Спанакът се поставя във вряла вода за 3 минути,след което хубаво се изцежда и се нарязва с нож на дъска.
*В отделен съд се поставя и се добавят последователно и другите съставки на пълнежа.
*Тестото се разделя на две и се разточват два кръга с диаметър 30 см(12 инча).
*Следва поставянето на плънката върху първия кръг,както се вижда от снимката.
*Покрива се с втория кръг разточено тесто,поставя се чаша в центъра,с вилица се прилепват крайщата на двата кръга.
*С остър нож се разрязват парчета и се обръщат,както е показано на снимката.
*По желание може да се намаже с жълтък.
Един много вкусен италиански пай!
Buon appetito!
Страхотен пай, поздравления! Много интересно тесто, ще го опитам, благодаря за споделеното! Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Мари:)Успех при приготвянето на рецептата. Съставките са точни и става много вкусна.Хубаво изцедете спанака! Поздрави!:)
ОтговорИзтриванеВиждала съм го в руски кулинарни сайтове, не знаех, че е италиански. Великолепно изпълнение, поздравления! Валя
ОтговорИзтриванеБраво, личи си че имаш сръчни ръце!
ОтговорИзтриванеПоздрави!