неделя, 29 юли 2012 г.

                                                 ОМЛЕТ ''АРНОЛД БАНЕТ''




Продукти

175 г пушена риба филе(haddock-пикша)
4 яйца
50 г масло
175 мл сметана
40 г нарендено чедър сирене
черен пипер
листа от мента за декорация



Приготвяне

*Маха се кожата и костите внимателно от рибеното филе,което се накъсва на дребни парченца.



*В малко, с незалепващо дъно тиганче се разтопява маслото с 60 мл (4 с.л.)сметана
*Прибавя се рибата и се разбърква внимателно.


*Покрива се след това с капак и се оставя да изстива.

*Разбиват се само 4-те жълтъка с 15 мл сметана.Прибавя се черния пипер и сместта се изсипва върху задушената риба в тиганчето.


*Отделно в дълбок съд се разбиват белтъците и се изсипват върху рибената смес.


*В отделна паничка се смесват чедър сиренето и останалата сметана. 
*В тиган за омлет се разтопява останалото масло и се прибавя така получената смес от риба на три слоя.
*Пържи се до получаване на кафява коричка отдолу.
*Прибавя се чедар сиренето и омлета се слага във фурната до поява на мехурчета от разтапящото се сирене.
*Гарнира се с листа от мента и се поднася топъл.



Този омлет е специално създаден за автора Арнолд Банет,който често е вечерял в хотел Савой в Лондон.Сега омлетът се сервира навсякаде по света и носи неговото име.
Най-вкусният омлет,който някога сам опитвала,найстина!

Да Ви е сладко!:)












Няма коментари:

Публикуване на коментар