Тиквички пълнени със зеленчуци в млечно-чеснов сос
Продукти
3 бр.тиквички
1 глава кромид
1 морков(настърган)
1/2 червена чушка
100 гр гъби по избор
орехови ядки от 5-6 ореха
сол,червен и черен пипер на вкус
копър.магданоз
За млечно-чесновия сос
250гр кисело мляко
5-6 скилидки чесън(пресован)
2 с.л.смлени орехи
1/2 ч.л.горчица
1 с.л.зехтин
копър-сушен или пресен- на вкус
сол и черен пипер-на вкус
Приготвяне
*Тиквичките се измиват и всяка една се разрязва на две равни половини.
*Издълбават се внимателно и по избор се надрасква повърхността им за ефект.Издълбаната част се нарязва на дребно и се прибавя към останалите заленчуци.
*Всички зеленчуци се нарязват на дребно и се задушават в 2 с.л.зехтин.Прибавят се орехите(натрошени на дребно) и подправките.
*С така приготвената смес се пълнят тиквичките .Поставя се по едно топче-капаче от тиквичкта на всяка една ,за да не изтича плънката при печенето.
*Поставят се в тавичка,намазват се с малко зехтин отгоре,прибавя се 1 ч.ч вода и се пекат за 50 минути до готовност на 375F(190 C).
*Сервират се с млечно-чесновия сос(всички съставки,на който се разбъркват добре до хомогенност).Сосът е хубаво да е престоял за 30 минути в хладилника.
*Тиквичките са вкусни и топло поднесени, и после като студени,ако Ви останат :)
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар