Еклери с малинов крем,ванилова и бадемова есенция.
Продукти
За самите еклери:
1 ч.ч. вода
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
4 яйца
За крема:
½ л. прясно мляко
3 пълни лъжици брашно+2с.л.малиново нишесте
7-8 лъжици захар
50 гр. масло
½ ч.ч. вода
2 с.л. ванилова есенция
50 гр. масло
½ ч.ч. вода
2 с.л. ванилова есенция
1 с.л.бадемова есенция
настъргана кора от 1 лимон
Начин на приготвяне
*В дълбок съд поставете водата и олиото за тестото да заврат, след което добавете брашното и бъркайте няколко минути, докато сместа се сгъсти. Махнете от огъня и оставете да се поохлади.
*След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата. След всяко разбърквайте хубаво. Тестото трябва да се получава все по-гъсто и лепкаво.
*Еклерите се пекат в предварително загрята на 200 С фурна за около 30 минути.
*За да приготвите малиновия крем, поставете на котлон да заври млякото, в което сте разтворили и захарта.
*След като сте изпекли еклерите, ги оставете да поизстинат. Внимателно ги разрежете през средата и с малка лъжички ги пълнете с крем или може да направите малка дупка и да шприцовате крема.
* Готовите еклери се се украсяват с тънки ивички течен шоколад.
А сега любимите ми еклери с формата на лебеди!
Да Ви е сладко!:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар