вторник, 25 юни 2013 г.

                                       Супа от раци и скариди



Продукти

300 гр скариди(почистени от люспите и тъмните венозни съдове по гърба)
400 гр рачешко месо(1 пакет) или имитацията му(рачешки рулца,приготвени от риба)  
1 кромид
16 с.л разтопено масло
16 с.л.брашно
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер
1/4 ч.л.индийско орехче настъргано
4 ч.ч -течна готварска сметана(Light cream)
16 с.л.сухо вино Sherry




Приготвяне

*Ситно нарязания кромид се задушава в маслото до омекване.



*Снема се от котлона, прибавя ce брашното и подправките.


*Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
*Добавя се течната готварска сметана и се разбърква на котлона до сгъстяване.
*Добавят се 2 ч.ч гореща вода.
*Прибавят се скаридите,предварително сварени за 15 минути  и супата се вари 10-15 минути.
*Прибавя се рачешкото месо(нарязано на дребно) 5 минути преди да е готова супата.


*Преди сервиране се добавя и сухото вино(dry sherry).

Супата се сервира топла .
По желание може да се добавят  ядки-кашу,магданоз,пресен лук,нарязан на кръгчета и една ч.л.разтопено масло отгоре.

Да Ви е вкусно! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар