Apple Lacquered Chilean Sea Bass over Savory Fennel-Butternut
Squash Bread Pudding
(Лакиран чилийски лаврак върху Butternut скуош хлебен пудинг с
чубрица и копър )
Всички необходими продукти
Продукти
За Butternut скуош хлебен пудинг с
чубрица и копър
--2 ч.чаши хлебни кубчета
1/4 ч.ч дребен лук шалот,нарязан на ситно или пресиран.
--1 с.л.масло
--1/2 ч.ч целина,нарязана на кубчета
--1/4 ч.ч копър нарязани на кубчета
--1/4 ч.ч Butternut скуош нарязан на кубчета
--1 с.л.прясна чубрица
--1/2 с.л.пресен магданоз
--1/2 с.л.пресен босилек
--1/2 с.л.пресован чесан
--2 яйца
--1 ч.чHalf&Half(течна готварска сметана)
--настърган пармезан
--1ч.ч нарязани на кубчета сушени ябълки
Приготвяне
*хлебните кубчета се пекат до златист цвят и се остявят на стайна температура.
*задушава се в маслото лука,прибавят се целината,копъра и Butternut скуош.
*Прибавят се чубрицата,магданоза,босилека и чесъна.
*Охлажда се и се оставя.
*В отделен съд се смесва Half&Half(течна готварска сметана) с яйцата,отделя се 1/4 ч.ч за поливане на сместта след като се разпредели във формата за кексчета(мъфини).)От тази смес излизат 12 .
*В по-голям съд се смесват хлебните кубчета ,прибавя се охладената смес и Half&Half(течна готварска сметана) с яйцата.
*Прибавят се сушените ябълки и пармезана.
*Така получената смес се разпределя в тавичка за мъфини ,предварително напръскана или намазана с олио,като отгоре на всяко се добавя с лъжица от отделената 1/4ч.ч.сметана и яйца и малко от пармезана.
*Пекат се на 350F(180 С) до готовност.
Продукти
За Apple Beurre Blanc
--1 с.л.шалот,нарязан на дребно
--2 с.л.масло
--1/2 ч.ч.настъргани пресни ябълки
--1/4 ч.ч.ябълков сок
--1/4 ч.ч.бяло вино по избор
--1/4 Apple Jack Brandy
--1/4 ч.ч.Heavy Cream(или течна готварска сметана)
--230 гр безсолно масло,нарязано на куб4ета.
--2-4 с.л.мед
--щипка морска сол.
Приготвяне
*Задушаваме настърганите ябълки и шалот в маслото.
*Добавяме ябълковия сок,виното и Apple Jack Brandy.
*Добавяме Heavy Cream(или течна готварска сметана) до редуциране 2/3 на сместта.
*Добавяме бавно,разбърквайки непрекаъснато на слаб огън маслото ,нарязано на куб4ета.
*Добавяме мед и сол.
Продукти
За Аpple Lacquer(Ябълков ''лак'')
--1 ч..л черен пипер смлян
--250 гр ябълков оцет
--2 ч.ч ябълков сок от концентрат
--100 гр мед
--щипка морска сол
Приготвяне
*На слаб огън в отделен съд се смесват съставките и се разбърква непрекъснато до получаване консистенция на кленов сироп.
*Прибавя се солта.
Продукти
За ''лакирания''лаврак
--800 гр Чилийски лаврак(по 200гр порция, за 4 човека)
--щипка нарязан магданоз
--сол или подправки за риба
--връзка аспержи.
*Задушаваме настърганите ябълки и шалот в маслото.
*Добавяме ябълковия сок,виното и Apple Jack Brandy.
*Добавяме Heavy Cream(или течна готварска сметана) до редуциране 2/3 на сместта.
*Добавяме бавно,разбърквайки непрекаъснато на слаб огън маслото ,нарязано на куб4ета.
*Добавяме мед и сол.
Продукти
За Аpple Lacquer(Ябълков ''лак'')
--1 ч..л черен пипер смлян
--250 гр ябълков оцет
--2 ч.ч ябълков сок от концентрат
--100 гр мед
--щипка морска сол
Приготвяне
*На слаб огън в отделен съд се смесват съставките и се разбърква непрекъснато до получаване консистенция на кленов сироп.
*Прибавя се солта.
Продукти
За ''лакирания''лаврак
--800 гр Чилийски лаврак(по 200гр порция, за 4 човека)
--щипка нарязан магданоз
--сол или подправки за риба
--връзка аспержи.
Приготвяне
*Рибата се намазва с подправките.
*Добавя се от ''ябълковия лак''отгоре.
*Поръсва се с магданоза.
*Пече се на слаба фурна.След няколко минути се добавя от ''ябълковия лак''отгоре.След още няколко минути отново се повтаря процедурата и така до готовност.
Следва аранжирането на чинията от така приготвените продуки.
*Поставяме първо пудинга,който ни дава желаната височина.
*Върху него поставяме парчето риба.
*Поставяме аспержите,леко задушени в маслинено олио преди.
*Изсипваме няколко лъжици от Apple Beurre Blanc.
*Настъргваме малко от ябълка,която покрива основата на аспержите.
*Декорираме с пресни стръкчета чубрица и капки от Аpple Lacquer(Ябълков ''лак'') върху Apple Beurre Blanc.
Това е еднин прекраснен и много вкусен рибен специалитет-рецепта на високо професионално ниво.
Сервира се в по-изисканите ресторанти.
Да Ви е вкусно,ако решите да си го направите и у дома :)
*Рибата се намазва с подправките.
*Добавя се от ''ябълковия лак''отгоре.
*Поръсва се с магданоза.
*Пече се на слаба фурна.След няколко минути се добавя от ''ябълковия лак''отгоре.След още няколко минути отново се повтаря процедурата и така до готовност.
Следва аранжирането на чинията от така приготвените продуки.
*Поставяме първо пудинга,който ни дава желаната височина.
*Върху него поставяме парчето риба.
*Поставяме аспержите,леко задушени в маслинено олио преди.
*Изсипваме няколко лъжици от Apple Beurre Blanc.
*Настъргваме малко от ябълка,която покрива основата на аспержите.
*Декорираме с пресни стръкчета чубрица и капки от Аpple Lacquer(Ябълков ''лак'') върху Apple Beurre Blanc.
Това е еднин прекраснен и много вкусен рибен специалитет-рецепта на високо професионално ниво.
Сервира се в по-изисканите ресторанти.
Да Ви е вкусно,ако решите да си го направите и у дома :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар