ЛИНЗЕР СЛАДКИ
Продукти
2 ч.ч брашно
2/3 ч.ч.захар(аз използвам кафявя кокосова)
2/3 ч.ч фино смлени сурови бадеми
1 яйце
200 гр меко масло
1/4 ч.л.канела
1/4 ч.л.сол
1/2 ч.л.течна ванилия
по избор сладка за слепване на сладките
Приготвяне
*В отделен съд смесваме брашното,смлените бадеми,канелата и солта.
*В друг съд разбиваме маслото със захарта до побеляване, прибавяме яйцето и течната ванилия,и разбъркваме добре.
*Добавяме брашнената смес и получаваме меко тесто.
*Разделяме го на две части и оформяме питки-дискове с дебелина 2 см.
*Завиваме ги в прозрачно домакинско фолио и ги поставяме в хладилника за около 2 часа(необходимо време за стягане на маслото).
*Разточваме двете питки-дискове с дебелина до 5мм.
*Изрязваме с формичките за линзер сладки , първия разточен диск и получаваме 40 бр.сладки
*От вторият диск изрязваме също 40 бр.сладки ,но с различните фигурки по средата.
*Печем сладките върху пекарска хартия на 375 F(200C) до готовност.
*Оставяме ги да изстинат за 10 минути,след което ги слепваме със сладко по избор.
*Поставя се 1/2 ч.л.от сладкото в центъра на всяка сладка от първия диск .
*Всяка сладка от втория диск се поръсва с ванилова пудра захар, внимателно се поставя и притиска леко към сладката от първия диск.
Истинско предизвикателство е да можеш да изядеш само една от тези сладки:)
Част от сладките бяха използвани за очи и копчета на снежния човек:)
Да Ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар