ПОГАЧА ''СВЕТИ ТРИФОН ЗАРЕЗАН''
Продукти
За тестото
900 гр брашно
20 гр свежа мая
1 с.л.захар
1 ч.л. сол
2 яйца, втория жълтък за намазване на погачата
100 мл кисело мляко
80 мл хладка вода
30 гр разтопено масло
За пълнежа
150 гр месо свинска пържола,нарязано на дребно
1 глава кромид ,ситно нарязана
200 гр кисело зеле,ситно нарязано
3-4 скилитки чесън,пресован
кимион,индийско орехче,червен пипер и сол на вкус
Приготвяне
*Тестото се приготвя по познатия начин и се оставя добре да втаса за около 2 часа.
*През това време се приготвя пълнежа.
*В малко мазнина по избор се задушава лука,чесъна,месото и киселото зеле.
*На края се добавят подправките.
*Втасалото тесто се разделя на две еднакви части.
*От първата част се оформя кръгла питка и се пълни с плънката.Поставя се в средата на тавата за печене.
*От втората част се раточва кръг с дебелина 8 мм и се разделя на 8 равни триъгълници.Всеки се поръсва с плънката и се завива на кифла,която след това се разрязва на две и получените 16 половинки се нареждат около кръглата пита.
*Погачата се намазва с жълтък.
*Оставя се да втаса още 30 минути.
*Оставя се да втаса още 30 минути.
*Пече се на 375 F(200C).
*Сервира се с червено вино задължително :)
*Да Ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар