РОДОПСКИ ПАТАТНИК
Продукти
6-7 средно големи сурови картофа (настъргани на едро ренде)
2 яйца
1 глава лук(настърган)
150 гр сирене
1/3 ч.чаша брашно
3-4 с.л.зехтин
1 ч.л.чубрица
1 ч.л. джоджен
сол на вкус
30 гр масло
Приготвяне
*В тава се омесват добре настърганите картофи,лука,сиренето и яйцата.
*Прибавят се подправките и зехтина.
*Изчаква се 15 минути,време необходимо да се отдели от сместа течната съставка,която се изсипва в отделен съд.
*Тавата за печене се намазва с мазнина и брашно.
*Започва поставяне от сместа в тавата,като се взема с шепи и се притиска,да се доотцеди останалата течност.
*Дебелина на слоя- 2см ,за да не остане суров пататника при печенето.
*Събраната течна съставка в отделния съд се смесва с брашното,хомогенизира се и се прави заливка в/у сместа в тавата.
*Маслото,на дребни парченца се поставя отгоре.
*Пече се за 40 минути на 350F (200 C).
*Сервира се топъл.Вкусен е и студен :)
Никога до сега не съм опитвала пататник. Благодаря за рецептата, този ще го опитам.
ОтговорИзтриванеПоздрави от Баку!
Поздрави! :) Надявам се да Ви хареса! :)
Изтриване