Киш с пушена сьомга и скариди
Продукти
220 г брашно
115 г масло
4 яйца
1 ч.л.сол
80 г пушена сьомга
25 -30 скариди бланширани
125 г прясно мляко
200 г сметана
40 г сирене Бри
50 г топено пушено сирене
1 тиквичка
1/2 патладжан
магданоз
сушена мащерка
черен пипер
зелени маслини и каперси
Приготвяне
*Патладжанът и тиквичката се измиват и нарязват на колелца. Изпичат се на грил-тиган, докато омекнат и се позлатят на райета. Посоляват се и се поливат с малко зехтин. Оставят се похлупени в йенски съд да се задушат и мариноват.
*Тестото се разточва на тънък кръг, малко по-широк от диаметъра на съдинката за киш. Премества се в нея (а тя е предварително намаслена) и се прилепва плътно по дъното и стените й. Заравнява се по горния ръб.
*Вече маринованите колелца се разпръскват равномерно върху тестото. Така се процедира и със сирената, пушената сьомга (нарязана на малки късчета) и скаридите.
*Следва отново подреждане на ред тиквички и патладжан най-отгоре.
*В купа се разбиват сметаната, трите яйца, млякото и подправките.
*Сместа се излива върху киша. Трябва да се напълни най-много до ръба.
*Пече се на 180 С(375F) до златисто и стегнатост на плънката.
*Поднася се леко топло и задължително с бяло вино:)
*При сервирането можем да декорираме всяко парче със сметана, маслина в/у нея и 7-8 каперси.
*Да Ви е вкусно!:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар