Пролетен венец
Продукти
200 г ориз
2 тиквички
1 домат
1 червена чушка
5 стръка зелен лук
145 г спанак
150 г шунка
2 яйца
150 г настърган кашкавал
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
30 г масло
4 с.л. течна сметана
4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
*Сваряваме ориза в съотношение 1 чаша ориз/3 чаши вода ,посоляваме и оставяме да изстине.
*Задушаваме в масло нарязания зелен лук,спанак и прибавяме копъра и магданоза(нарязани на ситно).
*В отделен съд поставяме настъргания кашкавал,нарязаната шунка,2-те яйца,нарязаните чушка,тиквичка и домат.Прибавяме задушените в масло зеленчуци,скилидките чесън(нарязани на дребно),сметаната,ориза и прибавяме подправките.Разбъркваме добре с лъжица.
*Изсипваме сместа в кръгла форма за кекс,на която предварително сме покрили дъното и стените с хартия за печене,намазана с масло.Притискаме с лъжица и нареждаме кръгчета от тиквичката.
*Внимателно го преместваме заедно с хартията за печене в съда за сервиране и после я отстраняваме.
*Пролетният венец може да се поднесе самостоятелно с някакъв сос по избор или като гарнитура към месо.
*Да Ви е вкусно!:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар