Крем супа от гъби
Продукти
170-200 гр.гъби
2 кромида
2-3 моркова
2 жълтъка
50 гр.масло
4 с.л. кисело мляко
2 с.л.брашно
магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
*Задушават се в маслото на ситно нарязаните гъби,моркови и магданоз.Когато зеленчукът е поомекнал се посолява и залива с гореща вода(около 2 литра) ,а след това се оставя да ври на тих огън.
*След като зеленчукът е готов,той се пасира да стане на пюре.Връща се кам останалата супа.
*В отделен съд се разбиват двата жълтъка,киселото мляко, брашното и се поставят на печката при неперекъснато бъркане(3-4 минути) ,до получаване на гладка кашица.
*Така получена смес се прибавя с постоянно бъркане към предварително снетата от печката супа.Добавя се черния пипер.
*Поднася се с ароматни хрупкави крутони.
Как можем лесно сами да си направим крутоните.
*Нарязваме на кубчета 2 филийки пълнозърнест хляб,слагаме ги в тавичка,намазана предварително с 2 с.л.зехтин.Прибавяме мащерка,риган,босилек и шарена сол.Разбъркваме крутоните с ръка,така всяко крутонче ще може да се овкуси.
*Печем крутоните в предварително загрятя печка на 200 C(375 F) za 5-10 минути.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар