Продукти
600 гр брашно
3 яйца
2 бр.наденица
200 гр.сирене
4 глави кромид
1/2 с.л. сол
1/2 с.л. захар
200 гр.масло
250 гр.студено прясно мляко
черен пипер,червен пипер,
риган
![]() |
Приготвяне
*
Правим квас от маята ,като в 250 гр пр.мляко(леко затоплено) прибавяме 1/2 с.л захар,1/2 с.л.брашно.Разбъркваме добре и покриваме съда с домакинско
прозрачно фолио и кърпа.Оставяме сместта да се надигне за 10-15 мин. .
*Пресяваме брашното в съда за месене.Правим кладенче в средата,добавяме двете яйца и белтъка на третото(жълтъка е необходим за намазване на хляба отгоре),разтопеното 150гр.масло,1/2 с.л.сол и готовия квас от маята.Замесваме меко и еластично тесто.Покриваме съда с кърпа и оставяме тестото да втаса до двойно увеличение на обема.
*
Задушаваме кромида(нарязан на полумесеци) в 50гр.масло и прибавяме нарязаната на кръгчета наденица.Прибавяме след това и подправките.
*
Разточваме тестото на правоъгълник с дебелина 1 см и прибавяме приготвената планка.
*
Завиваме на руло и разрязваме с остър нож по дължината.
*
Усукваме рулото,завиваме на кравай,намазваме с разбития жълтък и печем на 180*.
Няма коментари:
Публикуване на коментар