сряда, 21 март 2012 г.

Усукан хляб с пълнеж от кромид,сирене и наденица




                                                                             
                                                                           
                                                             


                                                                           Продукти

                                                                       600 гр брашно
                                                                       3 яйца
                                                                       2 бр.наденица
                                                                       200 гр.сирене
                                                                       4 глави кромид
                                                                       1/2 с.л. сол
                                                                       1/2 с.л. захар
                                                                       200 гр.масло 
                                                                       250 гр.студено прясно мляко
                                                                       черен пипер,червен пипер,
                                                                       риган
                                   
Мариана




                                                                              

                                                                        Приготвяне




            *
Правим квас от маята ,като в  250 гр пр.мляко(леко затоплено) прибавяме 1/2 с.л захар,1/2 с.л.брашно.Разбъркваме добре и покриваме съда с домакинско
прозрачно фолио и кърпа.Оставяме сместта  да се надигне за 10-15 мин. .
            *
Пресяваме брашното в съда за месене.Правим кладенче в средата,добавяме двете яйца и белтъка на третото(жълтъка е необходим за намазване на хляба отгоре),разтопеното 150гр.масло,1/2 с.л.сол и готовия квас от маята.Замесваме меко и еластично тесто.Покриваме съда с кърпа и оставяме тестото да втаса до двойно увеличение на обема.
            *
Задушаваме кромида(нарязан на полумесеци) в 50гр.масло  и прибавяме нарязаната на кръгчета наденица.Прибавяме след това и подправките.

            *
Разточваме тестото на правоъгълник с дебелина 1 см и прибавяме приготвената планка.




                        *
                     Завиваме на руло и разрязваме с остър нож по дължината.


                       *
         
  Усукваме рулото,завиваме на кравай,намазваме с разбития жълтък и печем на 180*.











































            









Няма коментари:

Публикуване на коментар