неделя, 29 юли 2012 г.

                              

              БАНИЦА С ПРАЗ ЛУК,ГЪБИ И ТРИ ВИДА СИРЕНА



Продукти

1 пакет готови кори
250 г гъби
125 г масло
2 стърка праз лук
4 яйца
100 г кашкавал
100 г сирене
100 г топено сирене
мащерка
черен пипер

Приготвяне

*Нарязваме лука,гъбите и трите вида сирена на дребни парчета.
*Задушаваме първо лука и гъбите в 50 г масло,след което добавяме и сирената.
*Добавяме мащерката и черния пипер.


*В тавичка с подвижно дъно слагаме 3 слоя от корите за баница,изрязани на кръг.Наръсваме с разтопено масло.
*Всеки следващ лист от корите прегъваме на две и слагаме по една лъжица от готовата смес.
*Сгъваме с пръсти и оформяме подобно на торбичка.





*Подреждаме всички ''торбички''в тавичката и заливаме с разбитите 4 яйца и прибавеното разтопено масло.


*Печем на 375 F или 180 C до получаване златист цвят(около 30 минути)



Това е една от най-вкусните баници,които някога съм правила!

Добър апетит!:)






2 коментара:

  1. zdravej otnovo mariana :)
    kakvo oznachava podvizna tava i moje li da izpolzvam normalna krugla tava?
    i sled kato q izvadish porusvash li q s voda i zavivash s kurpa?mersi

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Добромира! :)
    Функцията на подвижните тави е, като се изваждат блатовете за торта или пайовете да става по-лесно и да не се разрушават.
    Ако не искате баницата да излиза от тавичката цяла ,може и в обикновена тава да си я направите.
    Както всяка баница и тази поръсвам с вода и я завивам в кърпа за 20-30 минути.
    Радвам се,че сте си я избрали от рецептите.
    Много е вкусна! :)
    Приятен ден от мен!

    ОтговорИзтриване