неделя, 14 юни 2015 г.

                                       Смокиново-кокосов пай с бадеми



Продукти 

 за тестото

       150 гр бадемово брашно
150 гр бяло брашно
180 гр масло
2 яйца
1/2 пакетче сирене филаделфия
   1/2 ч.л.бадемова есенция
3 ч.л.захар

                                                                                     за плънката

                                                                       20 гр.масло
                                                                         канела
                                                10-12 зрели смокини
                                                3 с.л. кокосови стърготини
                                                3 с.л.натрошени бадеми                                                                

                                                                                       за декорация

                                               филирани бадеми
                                               2-3 напречно нарязани смокини
                                                кокосови стърготини
                                                малко от тестото за декорация на фигури по желание

                                                                 Приготвяне

*От изброените продукти се замесва меко тесто и се оставя в хладилника за 30 минути.
*В отделен съд се задушават с маслото(20гр) нарязаните смокини за 10 минути,отнемат се от огъня и се добавят останалите съставки за пълнежа на пая.
*В тавичка за печене на пая се поставя и оформя тестото,така,че плътно да прилепне до стените му. 

*Прибавя се отгоре пълнежа и се заравнява с помоща на лъжица.
*Следва декориране по желание със смокини,кокосови 
стърготини и бадеми.





*Паят се пече до готовност на 190С (375F).Декоративните смокини се подреждат върху повърхността на пая,10 минути,преди да се извади от фурната.






                                                  Да Ви е сладко!

четвъртък, 11 юни 2015 г.

                                        Банички за шампиони





                                                               Продукти

                           1 пакет кори за баница(Fillo dough-Phyllo pastry Sheets Athens)
                            6 яйца
                           1 пакетче крема сирене(Philadelphia cheese)
        170 гр. настърган кашкавал(Shredded Mexican Blend)
                           4 с.л. извара (Cottage cheese)
                            2  с.л. кисело мляко
                            80 гр разтопено масло(President)
                            1/3 ч.л сода за хлеб
                            1 ч. л. захар

                                                             Приготвяне

*Прибавяме последователно всички съставки в купа и разбъркваме до хомогенност.

*Намазваме тавата за печене на баницата с масло и започваме да подреждаме последователно-  2 листа от корите, поръсваме с част от сместа,отново 2 листа и поръсваме от сместа, до изчерпване на количеството.

*Пръскаме с малко вода отгоре така наредената баница и печем на 190 С(375 F) до получаване на златиста коричка.



*Изваждаме готовата  тава с баница,напръскваме я с малко вода и я покриваме с кърпа за 20 минути.



*Нарязваме големи парчета ,като за шампиони:)


                                                             Да Ви е вкусно!