вторник, 31 юли 2012 г.


                                           ТИКВЕН ДЕСЕРТ



Продукти

500 г тиква
500 мл прясно мляко
2 яйца
10 с.л.захар
2 с.л. разтопено масло
250 г натрошени орехови ядки
2 с.л течна ванилия
1 с.л.канела
сметана за декорация


Приготвяне

*Обелваме и нарязваме на малки парченца тиквата.
*Сваряваме така приготвените парчета на пара в тенджера ,с поставена метална решетка на дъното(тиквата не трябва да се преварява-парченцата да запазят формата си).
*Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме прясното мляко,маслото и ванилията.
*В тавичка за печене подреждаме сварените парчета тиква.
*Поръсваме отгоре с ореховите ядки и канелата.
*Заливаме с приготвената смес от яйцата,млякото,захарта и ванилията.


*Печем на 375 F(180 С) за около 20 минути.
*Десертът се сервира студен,декориран със сметана и цели орехови ядки.



Да Ви е сладко!:)




                                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар