четвъртък, 17 януари 2013 г.

                                   HUMMINGBIRD CAKE
                                       (Торта Колибри)

Hummingbird cake е една доста популярна торта в Америка.
Рецептата и направата на ананасовите цветя съм взаимствала от Martha Stewart с малки изменения.

Продукти

За блатовете

4 яйца
140 мл олио
1 ч.ч натрошени печени орехи
3 ч.ч брашно
1 ч.ч захар
1 ч.л.бикарбонат
1/2 ч.л.сол
1ч.л. канела
2 ч.л.течна ванилия
240 гр ананас от консерва(нарязан на дребно)
5 банана(намачкани с вилица)

За крема

500 гр крем сирене''Филаделфия"
225 гр меко краве масло
200 гр.пудра захар
2 с.л.течна сметана
2 ч.л.течна ванилия

За декорация

1 добре узрял ананас
1/2 ч.ч смлени орехи
20 гр бял фондан за птичката
цветни бои на Wilton
Hummingbird mold (колибри формичка)

Приготвяне

*Първо се приготвя птичката .Белият фондан се поставя в специалната формичка така,че хубаво да изпълни извивките и се оставя в хладилника за 15-20 мин.,след което внимателно се отлепва(внимавайте  с дългата човка на колибрито! :).Следва най-забавната част-оцветяването


*Приготвянето на цветятя от ананас-обелваме го с нож и  издълбаваме останалата част от кората  със специален инструмент или с белачка за картофи :).


*Нарязваме така обеления ананас на 4-5 мм дебели филиики,пооформяме листенца и ги поставяме в/у пекарска хартия в тавичка. Изсушаваме цветятя в загрята печка на 200 F(100 C) зa 2-3 часа.



Ананасовите цветя са готови,когато са сухи на пипане и имат оранжеви крайчета.




*Следва веднага отлепянето им и поставяне в тавичка за cupcakes(използвайте по-малкия размер ),за да могат листата да са надигнати.Оставят се така докато изстинат.Цветятя могат да се съхранят за 2-3 дни в хладилника ,поставени в контейнерчета с капак ,за да не поемат влагата.


*Декорацията ни е готова и преминаваме към приготвяне на блатовете.
*В отделен съд смесваме брашното,част от ореховите ядки,канелата,содата бикарбонат,солта и захарта.


*В друг съд смесваме яйцата,олиото,течната ванилия,намачканите банани и нарязаните парченца ананас от консерва.


*Прибавяме с постоянно бъркане по малко от сухата саставка към течната до хомогенизиране на сместта.


*Изпичат се 3 блата при 375 F(200C).Печенето на тези  блатовете е малко по-дълго,заради плодовете.


*Готовите блатове се оставят да изстиват и се приготвя крема,като всичките му съставки се смесват и се разбива  до пълно хомогенизиране.


*Следва сглобяването на тортата-ред блат,ред крем.


*Декорира се отгоре с ананасовите цветя и птичката колибри.



Торта с невероятен аромат и вкус, която се топи в устата и всеки ,който я опитва издава звука:''Хммм..",подобен на звука на колибрите,откъдето идва и името -''Hummingbird cake''



                                                           Да Ви е сладко!






























                     

Няма коментари:

Публикуване на коментар