четвъртък, 24 януари 2013 г.

                                     Scallops salad with vegetables

                           (Салата от миди със зеленчуци)




Продукти

250 гр scallops(от най-малките)
50 гр масло
20 гр бобови кълнове
1/2 червена чушка
100гр спанак
7-8 листа от марула
1 голям морков-настърган
подправка за морски деликатеси-използвала съм
Lesley Elizabeth-''Herb seasoning''

 Приготвяне

*Задушаваме в тиган  scallops с 25 гр масло за 4-5 минути и прибавяме подправката за морски деликатеси.Преместваме ги в отделен съд.


*Прибавяме другата част от маслото в същия тиган и задушаваме спанака за 1-2 минути,след което го изсипваме в сервиращата чиния.
*Последователно прибавяме настъргания морков,червената чушка,нарязана на ленти и кълновете.
*В средата на сервиращата чиния поставяме листата от маруля и в/у нея задушените scallops.
*Гарнираме с магданоз и овкусяваме със сол зеленчуците.

Бърза,лесна и много вкусна,салатата е едно чудесно допълнение към всеки рибен специалитет.
Да Ви е вкусно! :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар