четвъртък, 27 юни 2013 г.

                           Thai appetizer-crab wontons or crab rangoon




Продукти

1 пакет рачешко месо(може и имитацията му)
1 пакет крем-чиз(cream cheese)
4-5 стърка пресен зелен лук
1 пакет won ton wrappers(50 бр.)
1 яйце-разбито за слепване на won tons
2-3 скилитки чесън-пресовани
1/2 ч.л.-настърган пресен корен от джинджифил
сол.черен пипер на вкус

Приготвяне

*Нарязваме рачешкото месо и зеления лук.
*В купа разбиваме  крем-чиза с подправките,прибавяме чесъна и джинджифила и прибавяме вече нарязаното рачешко и лука.


*От така получената смес ,поставяме по малко във всеки квадрат(от won ton).
*Намазваме по крайщата с разбитото яйце и слепваме крайщата-получава се торбичка.


*Пържим в сгорещено олио (за 2-3 минути)до готовност и поставяме в/у салфетка.
*Сервират се топли с Thai chili sauce.


*Забележка-опасно вкусни са и свършват за броени минути.


Да Ви е Вкусно! :)







2 коментара:

  1. Много са интересни и мисля,че ще се харесат на семейството ми. Но можеш ли да поясниш с какво тесто ги завиваш- бутер или нещо друго. На мен ми прилича дори на кори за лазаня от замразените.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тестото е won ton wrappers(50 бр.) и се купува готово.С друго тесто не се получава същото.

      Изтриване