четвъртък, 6 юни 2013 г.

Apple Lacquered Chilean Sea Bass over Savory Fennel-Butternut


                                          Squash Bread Pudding


(Лакиран чилийски лаврак върху Butternut скуош хлебен пудинг с      
                                       чубрица и копър   )  




Всички  необходими продукти




Продукти 

За Butternut скуош хлебен пудинг с      
                                                              чубрица и копър

--2 ч.чаши хлебни кубчета
1/4 ч.ч дребен лук шалот,нарязан на ситно или пресиран.
--1 с.л.масло
--1/2 ч.ч целина,нарязана на кубчета
--1/4 ч.ч копър нарязани на кубчета
--1/4 ч.ч Butternut скуош нарязан на кубчета
--1 с.л.прясна чубрица
--1/2 с.л.пресен магданоз
--1/2 с.л.пресен босилек
--1/2 с.л.пресован чесан
--2 яйца
--1 ч.чHalf&Half(течна готварска сметана)
--настърган пармезан
--1ч.ч нарязани на кубчета сушени ябълки

                                                             Приготвяне

*хлебните кубчета се пекат до златист цвят и се остявят на стайна температура.


*задушава се в маслото лука,прибавят се целината,копъра и Butternut скуош.


*Прибавят се чубрицата,магданоза,босилека и чесъна.
*Охлажда се и се оставя.
*В отделен съд се смесва Half&Half(течна готварска сметана) с яйцата,отделя се 1/4 ч.ч за поливане на сместта след като се разпредели във формата за кексчета(мъфини).)От тази смес излизат 12 .
*В по-голям съд се смесват хлебните кубчета ,прибавя се охладената смес и Half&Half(течна готварска сметана) с яйцата.


*Прибавят се сушените ябълки и пармезана.




*Така получената смес се разпределя в тавичка за мъфини ,предварително напръскана или намазана с олио,като отгоре на всяко се добавя с лъжица от отделената 1/4ч.ч.сметана и яйца и малко от пармезана.
*Пекат се на 350F(180 С) до готовност.


Продукти 

За Apple Beurre Blanc

--1 с.л.шалот,нарязан на дребно
--2 с.л.масло
--1/2 ч.ч.настъргани пресни ябълки
--1/4 ч.ч.ябълков сок
--1/4 ч.ч.бяло вино по избор
--1/4 Apple Jack Brandy
--1/4 ч.ч.Heavy Cream(или течна готварска сметана)
--230 гр безсолно масло,нарязано на куб4ета.
--2-4 с.л.мед
--щипка морска сол.
  
                                                              Приготвяне

*Задушаваме настърганите ябълки и шалот в маслото.
*Добавяме ябълковия сок,виното и Apple Jack Brandy.
*Добавяме Heavy Cream(или течна готварска сметана) до редуциране 2/3 на сместта.
*Добавяме бавно,разбърквайки непрекаъснато на слаб огън маслото ,нарязано на куб4ета.
*Добавяме мед и сол.


                                                       Продукти 

                                     За Аpple Lacquer(Ябълков ''лак'')

--1 ч..л черен пипер смлян
--250 гр ябълков оцет
--2 ч.ч ябълков сок от концентрат
--100 гр мед
--щипка морска сол

                                                             Приготвяне

*На слаб огън в отделен съд се смесват съставките и се разбърква непрекъснато до получаване консистенция на кленов сироп.


*Прибавя се солта.

                                              
                                                              Продукти

                                                      За ''лакирания''лаврак

--800 гр Чилийски лаврак(по 200гр порция, за 4 човека)
--щипка нарязан магданоз
--сол или подправки за риба
--връзка аспержи.


                                                              Приготвяне

*Рибата се намазва с подправките.
*Добавя се от ''ябълковия лак''отгоре.
*Поръсва се с магданоза.
*Пече се на слаба фурна.След няколко минути се добавя от ''ябълковия лак''отгоре.След още няколко минути отново се повтаря процедурата и така до готовност.

Следва аранжирането на чинията от така приготвените продуки.

*Поставяме първо пудинга,който ни дава желаната височина.
*Върху него поставяме парчето риба.
*Поставяме аспержите,леко задушени в маслинено олио преди.
*Изсипваме няколко лъжици от Apple Beurre Blanc.
*Настъргваме малко от ябълка,която покрива основата на аспержите.
*Декорираме с пресни стръкчета чубрица и капки от Аpple Lacquer(Ябълков ''лак'') върху Apple Beurre Blanc.

Това е еднин прекраснен и много вкусен рибен специалитет-рецепта на високо професионално ниво.
Сервира се в по-изисканите ресторанти.

Да Ви е вкусно,ако решите да си го направите и у дома :)







                         



                          
                                       

Няма коментари:

Публикуване на коментар