понеделник, 21 октомври 2013 г.

                                            ТОРТА ОТ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ

                            ( MY HEALTHY P90X CAKE WITHOUT ANY ADDED SUGAR , FLOUR,  OR EGGS)


                                                                                    ПРОДУКТИ

                                                               сушени фурми(без костилки)-1 ч.чаши
                                                               сушени смокини-1 ч.ч
                                                               сушени каисии-1ч.ч
                                                               сушено грозде-1/2 ч.ч
                                                               сушени сини  боровинки-1/2 ч.ч
                                                               сушени червени боровинки-1/2 ч.
                                                              1 ч.ч бадеми,нарязани на филиики
                                                              6-7 цели бланширани бадеми за декорация
                                                              3 с.л бадемово масло
                                                              2 мерителни чашки P90X протеин на прах(по желание за спортуващите)
                                                              1 с.л.бадемова есенция
                                                              1 с.л.ванилова есенция
                                                              1 с.л.коняк Remy Martin



  Приготвяне

*Нарязваме фурмите,каисиите и смокините на дребни парченца.Трябва да са органични и да не им е добавяна захар допалнително,тъй като сушените плодове си имат достатачно.
*Поставяме ги в отделен съд,добавяме останалите съставки и oрганичното бадемово масло.
*Ако спортувате добавете протеинът към маслото и разбъркайте добре.
*Омесваме добре''тестото'':)
*Прибавяме бадемите,нарязани на филиики.



*Правим кладенче в средата, като добавяме есенциите и коняка, и отново омесваме добре.



*Така получената смес поставяме в/у прозрачно домакинско фолио и след това,заедно с него в тавичката.
*Оставя се в хладилника за 4-5 часа,като отгоре не се покрива с фолиото .
*Внимателно се отстранява фолиото и тортата се обръща в сервиращата чиния 
*Декорира се с бадеми.
*Готова е за консумация ,след като е престояла на стайна температура 30 минути.


*Тази торта се сервира с yogurt  или се добавя към сутрешната топла закуска от овесени ядки.
*Не е нужно да се съхранява в хладилника.

Една нетрадиционна торта с неповторим вкус! :)

Да Ви е сладко!




                                        

Няма коментари:

Публикуване на коментар