понеделник, 28 април 2014 г.

                                                СОЛЕН ПАЙ




  Продукти

за тестото

650гр брашно
1с.л.суха мая
200 мл.кокосово мляко от консерва
1/2 ч.л захар
1/2 ч.л.сол
2 яйца(единият от жълтъците за намазване отгоре)
1/2 ч.л.сода бикарбонат 
400 гр кокосово кисело мляко
2 с.л. олио от гроздови семки

за плънката

4 с.л.олио от гроздови семки
3 бр. италианска пикантна наденица
1 глава кромид
1 голям морков(настърган)
200гр гъби (по избор)
маслини,
сушени домати в олио( от буркан)
връзка магданоз
прясна чубрица
черен и червен пипер
сол на вкус

Приготвяне

*Замесваме меко тесто с посочените продукти и оставяме на топло да втаса за около 30 минути.
*Докато тестото стане готово,задушаваме в олиото последователно всички съставки за плънката.


*Накрая прибавяме нарязания магданоз и подправките.
*Втасалото тесто разделяме на две части и разточваме два кръга(8 мм дебелина) ,като единия е с р-ри по-големи от р-ра на тавата за печене.Аз използвам тава с р-р 30 см.
*Намазваме тавата с олио(аз използвам spray olio).
*Поставяме първия кръг от тестото.




*Поставяме плънката и загъваме крайщата навътре.


*Поставяме отгоре втория,разточен кръг тесто,като по желание той може да се украси с различни елементи.


*Намазва се с жълтъка и малко олио в него.
*Пече се на 350 F(180 C)до златист цвят.



Приятно хапване!Много е вкусен! :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар