неделя, 1 юни 2014 г.

         Тиквички пълнени със зеленчуци в млечно-чеснов сос



Продукти
                                         
                                                               3 бр.тиквички
                                                               1 глава кромид
                                                               1 морков(настърган)
                                                               1/2 червена чушка
                                                               100 гр гъби по избор
                                                               орехови ядки от 5-6 ореха
                                                               сол,червен и черен пипер на вкус
                                                               копър.магданоз

                                                             За млечно-чесновия сос

                                                               250гр кисело мляко
                                                                5-6 скилидки чесън(пресован)
                                                               2 с.л.смлени орехи
                                                               1/2 ч.л.горчица
                                                               1 с.л.зехтин
                                                               копър-сушен или пресен- на вкус
                                                               сол и черен пипер-на вкус


                                              Приготвяне

*Тиквичките се измиват и всяка една се разрязва на две равни половини.


*Издълбават се внимателно и по избор се надрасква повърхността им за ефект.Издълбаната част се нарязва на дребно и се прибавя към останалите заленчуци.


*Всички зеленчуци се нарязват на дребно и се задушават в 2 с.л.зехтин.Прибавят се орехите(натрошени на дребно) и подправките.
*С така приготвената смес се пълнят тиквичките .Поставя се по едно топче-капаче от тиквичкта на всяка една ,за да не изтича плънката при печенето.


*Поставят се в тавичка,намазват се с малко зехтин отгоре,прибавя се 1 ч.ч вода и се пекат за 50 минути до готовност на 375F(190 C).
*Сервират се с млечно-чесновия сос(всички съставки,на който се разбъркват добре до хомогенност).Сосът е хубаво да е престоял за 30 минути в хладилника.
*Тиквичките са вкусни и топло поднесени, и после като студени,ако Ви останат :)

                                     Приятен апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар