понеделник, 7 май 2012 г.

                                     Десерт ''Ваканция на Карибите''




                                                Продукти

                                                           кори за баница-готови(2-3 листа)
                                                           3 банана
                                                           червен портокал или грейпфрут-за декорация
                                                           капини,малини-за декорация по избор
                                                          1/2 лимон-за декорация
                                                           сладолед по избор
                                                           орехови ядки
                                                           канела
                                                           1 ч.л.захар
                                                           1 с.л.кокосови стърготини 
                                                            шоколадова бонбона ''Lindt''
                                                           най-малките листенца от мента за декорация
                                                            карамелов сироп
                                                            200 мл олио



                                                             Приготвяне

*  Върху 2-3 листа от готовите кори за баница поръсваме канела,захар и кокосови стърготини. 

* Поставяме в единия край по средата обелен банан(с отрязани крайща) и загъваме.





*Прилепваме с вода малко крайщата за да не се развали формата после при пърженето.



*В горещо олио пържим бананите за 10-12 секунди и ги поставяме върху салфетка да се отцеди мазнината.

*Следва подреждането на платото,като най-напред се започва с   палмите,след това се поставя пържения банан и се декорира.Последно се прибавят карамеловия сироп и сладоледа,който бързо се декорира под формата на цвете и се сервира.

*Приготовлението на десерта трае само 15 минути.


Да Ви е вкусно!









   
                  

Няма коментари:

Публикуване на коментар