неделя, 20 май 2012 г.

                 Еклери с малинов крем,ванилова и бадемова  есенция.




Продукти


За самите еклери:

1 ч.ч. вода
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
4 яйца

За крема:
½ л. прясно мляко
3 пълни лъжици брашно+2с.л.малиново нишесте
7-8 лъжици захар
50 гр. масло
½ ч.ч. вода
2 с.л. ванилова есенция
1 с.л.бадемова есенция
настъргана кора от 1 лимон


Начин на приготвяне


*В дълбок съд поставете водата и олиото за тестото да заврат, след което добавете брашното и бъркайте няколко минути, докато сместа се сгъсти. Махнете от огъня и оставете да се поохлади.



 *След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата. След всяко разбърквайте хубаво. Тестото трябва да се получава все по-гъсто и лепкаво.

  *С лъжица загребвайте от тестото и редете тестени топчета в намазнена тава (или върху хартия за печене).




*Еклерите се пекат в предварително загрята на 200 С фурна за около 30 минути. 


*За да приготвите малиновия крем, поставете на котлон да заври млякото, в което сте разтворили и захарта. 

*Прибавете брашното, като преди това сте го размили леко с вода и двете лъжици малиново нищесте. Бъркайте сместа непрекъснато за няколко минути, прибавете маслото и бъркайте още малко. Накрая добавете двете есенции и настърганата кора от лимона.

*След като сте изпекли еклерите, ги оставете да поизстинат. Внимателно ги разрежете през средата и с малка лъжички ги пълнете с крем или може да направите малка дупка и да шприцовате крема.



Готовите еклери се се украсяват с тънки ивички течен шоколад.



А сега любимите ми еклери с формата на лебеди!

Да Ви е сладко!:)







Няма коментари:

Публикуване на коментар