БАНИЦА С ПРАЗ ЛУК,ГЪБИ И ТРИ ВИДА СИРЕНА
Продукти
1 пакет готови кори
250 г гъби
125 г масло
2 стърка праз лук
4 яйца
100 г кашкавал
100 г сирене
100 г топено сирене
мащерка
черен пипер
Приготвяне
*Нарязваме лука,гъбите и трите вида сирена на дребни парчета.
*Задушаваме първо лука и гъбите в 50 г масло,след което добавяме и сирената.
*Добавяме мащерката и черния пипер.
*В тавичка с подвижно дъно слагаме 3 слоя от корите за баница,изрязани на кръг.Наръсваме с разтопено масло.
*Всеки следващ лист от корите прегъваме на две и слагаме по една лъжица от готовата смес.
*Сгъваме с пръсти и оформяме подобно на торбичка.
*Подреждаме всички ''торбички''в тавичката и заливаме с разбитите 4 яйца и прибавеното разтопено масло.
*Печем на 375 F или 180 C до получаване златист цвят(около 30 минути)
Това е една от най-вкусните баници,които някога съм правила!
Добър апетит!:)
zdravej otnovo mariana :)
ОтговорИзтриванеkakvo oznachava podvizna tava i moje li da izpolzvam normalna krugla tava?
i sled kato q izvadish porusvash li q s voda i zavivash s kurpa?mersi
Здравей Добромира! :)
ОтговорИзтриванеФункцията на подвижните тави е, като се изваждат блатовете за торта или пайовете да става по-лесно и да не се разрушават.
Ако не искате баницата да излиза от тавичката цяла ,може и в обикновена тава да си я направите.
Както всяка баница и тази поръсвам с вода и я завивам в кърпа за 20-30 минути.
Радвам се,че сте си я избрали от рецептите.
Много е вкусна! :)
Приятен ден от мен!