събота, 16 февруари 2013 г.


                               ТОРТА ''НЕЖНА РОМАНТИКА''



Рецептата на тази торта е създадена и направена от мен за Valentine's day!

Продукти

за 1 блат
(блатовете са три)

4 яйца
120 гр.захар
30гр.масло(разтопено)
60 гр.бадемово брашно
60 гр.кокосово брашно
1.ч.л бакпулвер
1/3 ч.л.сода за хляб
130 мл.газирана вода''Perrier''
1ч.л.течна бадемова есенция

за шоколадовия крем

500 мл пр.мляко
1 пакетче шоколадов пудинг на Д-р Откер
100 гр масло
100гр.млечен шоколад
2 с.л.какао
1.с.л.ликьор'Chambord''

за шоколадовия ганаш

100 мг.черен шоколад със 70% какао- на Wilton
140 мл.течна сметана

за декорация

шоколадови перли(стафиди с млечен шоколад)
100 гр млечен шоколад за направата на сърцето
10 гр бял шоколад за надписа в/у сърцето
15 гр.бадемов марципан за направата на розичката
червена боя на Wilton за оцветяването на розичката


Приготвяне


*Разбиваме с миксер яйцата и захарта, и прибавяме разтопеното масло.
*Прибавяме постепенно първо бадемовото брашно(прибавили сме към него вече бакпулвера и содата за хляб),бадемовата есенция, кокосовото брашно и газираната вода последна.
*Изсипваме получената смес в тавата с форма на сърце.


*Печем на 375F(200 С)до порозовяване на блата.


*Обръщаме го и го оставяме да изстива в/у пекарска хартия.
*По същия начин правим още два блата.



*Приготвяме малкото сърце,като разтопяваме млечния шоколад и го наливаме в една( по избор) от формите''сърца''на Wilton''.
*Поставяме го в хладилника за 2 часа,след което можем да пишем в/у него.
*Използваме разтопен бял шоколад за надписа(използвала съм 1 бонбона бял шоколад,отново на Wilton.)
*Моделираме малка розичка от бадемовия марципан и оцветяваме с червена сладкарска боя.Поставяме я внимателно в/у сърцето.
*Най-добре е да си приготвим това 1-2 дни предварително.
*Шоколадовото сърце се съхранява на тайно място в хладилника :)
*В деня на поставянето му в/у тортата се налага буквите да се пооформят с добавянето на още разтопен бял шоколад.


*Следва приготвянето на шоколадовия крем,както е описано на пакетчето на пудинга.Захар-7-8 с.л или на вкус.
*Оставяме го да изстине за 30 минути.
*Маслото на стайна температура разбиваме с какаото,прибавяме разтопения шоколад и ликьора и изчакваме 30 минути.
*Прибавяме към пудинга с постоянно разбъркване до хомогенизиране.
*Следва сглобяване на тортата-ред блат,ред крем.




*Тортата се намазва с шоколадовия крем и се оставя да престои 2-3 часа в хладилника.


*Приготвяме шоколадовия ганаш,изчакваме го да се охлади,но да е още течен и заливаме тортата.Поставяме в хладилника за 1 час.
*Заглаждаме отстрани с шоколадовия крем. 
* Декорираме с перлите.
*Поставяме малкото шоколадово сърце в средата.
*Хубаво е тортата да се направи един ден преди празника.




*Уникална торта с много нежни и ароматни блатове,топящи се в устата, с примес на шоколад,като никоя друга....:)








Да Ви е сладко! :)






















Няма коментари:

Публикуване на коментар