понеделник, 6 май 2013 г.

                    TORTA PASQUALINA-ITALIAN EASTER PIE



Продукти

1 пакет бутер тесто-500 гр. (Puff Pastry)
8 яйца
800 гр пресен спанак
1 глава кромид
1 кофичка-450 гр. Sorrento Ricotta cheese
150 гр настъргано Cheader cheese
4 с.л. маслинено олио
няколко пресни стърка риган или 4убрица-по избор
сол,черен пипер и индийско орехче



Приготвяне

*Бутер тестото се оставя на стайна температура за около 30-40 минути.
*Задушаваме нарязания на дребно кромид в олиото и прибаваме нарязания спанак за 2-3 минути.
*Отдръпваме от котлона и преместваме в отделен съд.Прибавяме последователно 1 яйце,двата вида сирена и подправките.Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.




*Използваме тавичка за торта с подвижно дъно и стегнат обръч(23 см/9 inch) диаметър.
*Поставяме първият лист тесто в/у тавичката,дъното на която се напръсква с олио.Разточили сме го на кръг така ,че крайщата му да излизат и провисват извън тавата.Набождаме с вилица.
*Изсипваме сместта и заглайдаме с лъжица.
*Правим 6 кладенчета в кръг ,дълбоки по 2-3 см и във всяко едно поставяме по едно сурово яйце.


*Покриваме с втория лист тесто.Загъваме двата листа по крайщата.
*Поставяме по избор някакви фигурки от тесто отгоре за декорация-аз избрах зайчета.


*Намазваме с един жълтък,набождаме отново с вилица и печем на 200 С(375 F) за 40 минути.




*Специалитетът може да се поднесе топъл,или да се приготви един ден преди Великден.Става и за предястие, и за гарнитура!
*Много вкусен! :)









Няма коментари:

Публикуване на коментар