събота, 23 юни 2012 г.

                                 Киш с пушена сьомга и скариди



Продукти

220 г брашно
115 г масло
4 яйца
1 ч.л.сол
80 г пушена сьомга
25 -30 скариди бланширани
125 г прясно мляко
200  г сметана
40 г сирене Бри
50 г топено пушено сирене
1 тиквичка
1/2 патладжан
магданоз
сушена мащерка
черен пипер
зелени маслини и каперси

Приготвяне

*Патладжанът и тиквичката се измиват и нарязват на колелца. Изпичат се на грил-тиган, докато омекнат и се позлатят на райета. Посоляват се и се поливат с малко зехтин. Оставят се похлупени в йенски съд да се задушат и мариноват.


*Мекото масло се изсипва в купа и разбива на крем. Добавят му се яйцето и солта. Отново се разбива до гладкост. След това, малко по малко се интегрира брашното. Омесва се меко и нелепкаво тесто. Може да се прибере за кратко в хладилника или направо да се използва.

естото се разточва  на тънък кръг, малко по-широк от диаметъра на съдинката за киш. Премества се в нея (а тя е предварително намаслена) и се прилепва плътно по дъното и стените й.  Заравнява се по горния ръб.

*Вече маринованите колелца се разпръскват равномерно върху тестото. Така се процедира и със сирената, пушената сьомга (нарязана на малки късчета) и скаридите.





*Следва отново подреждане на ред тиквички и патладжан най-отгоре.




*В купа се разбиват сметаната, трите яйца, млякото и подправките.



 *Сместа се излива върху киша. Трябва да се напълни най-много до ръба. 



*Пече се на 180 С(375F) до златисто и стегнатост на плънката.

*Поднася се леко топло и задължително с бяло вино:)

*При сервирането можем да декорираме всяко парче  със сметана, маслина в/у нея и 7-8 каперси.



*Да Ви е вкусно!:)

   


Няма коментари:

Публикуване на коментар