понеделник, 11 юни 2012 г.

                                                           Пролетен венец




Продукти 

                                                                                     200 г ориз
                                                                                     2 тиквички 
                                                                                     1 домат
                                                                                     1 червена чушка 
                                                                                     5 стръка зелен лук                                                                          
                                                                                     145 г спанак
                                                                                     150 г шунка
                                                                                     2 яйца
                                                                                     150 г  настърган кашкавал   

                                                                                     1/2 връзка копър
                                                                                     1/2 връзка магданоз
                                                                                     30 г масло
                                                                                     4 с.л. течна сметана
                                                                                     4 скилидки чесън
                                                                                    сол и черен пипер на вкус

                                                                            Приготвяне

*Сваряваме ориза в съотношение 1 чаша ориз/3 чаши вода ,посоляваме и оставяме да изстине.
*Задушаваме в масло нарязания зелен лук,спанак и прибавяме копъра и магданоза(нарязани на ситно).
*В отделен съд поставяме настъргания кашкавал,нарязаната шунка,2-те яйца,нарязаните чушка,тиквичка и домат.Прибавяме задушените в масло зеленчуци,скилидките чесън(нарязани на дребно),сметаната,ориза и прибавяме подправките.Разбъркваме добре с лъжица.
*Изсипваме сместа в кръгла форма за кекс,на която предварително сме покрили дъното и стените с хартия за печене,намазана с масло.Притискаме с лъжица и нареждаме кръгчета от тиквичката.






*Печем венеца на 200 С(400 F) за 30 минути.






*Внимателно го преместваме заедно с хартията за печене  в съда за сервиране и после я отстраняваме.
*Пролетният венец може да се поднесе самостоятелно с някакъв сос по избор или като гарнитура към месо.

*Да Ви е вкусно!:)






Няма коментари:

Публикуване на коментар