понеделник, 18 юни 2012 г.


                                                 Ябълков пай



Продукти
(за блата)

300 г брашно
2 яйца
200 г масло
2 с.л. захар

Продукти
(за пълнежа)

1.3 кг ябълки(6-7 бр.)
4-5 с.л.захар
1 ч.л. канела
100 г счукани орехи
пудра захар за поръсване
карамелов сироп за декорация

Приготвяне

*От продуктите за блата се замесва тесто,което се разтиля в/у форма с подвижно дъно-използвала съм Wilton 11x1.125 in(27.9x2.9 cм).Оформят се внимателно крайщата.Оставя се малка част за декорация .

*В отделен съд се смесват обелените и нарендени на едро ренде ябълки,захарта,канелата и орехите.

*Задушават се до омекване и сместта се изсипва в/у приготвената за печене форма.Притиска се платно с лъжица.

*Следва декориране с останалата част от тестото по избор-ленти,цветя,листенца....


*Пече се на 200 С(400F ) до получаване на златист цвят на блата.
*След като изстине се поръсва с пудра захар по крайщата.

*По желание ,при сервирането можем да добавим карамелов сироп и един ябълков лебед  към вкусния ябълков пай.


Да Ви е сладко!:)








Няма коментари:

Публикуване на коментар