вторник, 3 април 2012 г.


                                                       Крем супа от гъби    




    Продукти

           170-200 гр.гъби
  2 кромида
     2-3 моркова
   2 жълтъка
     50 гр.масло
                   4 с.л. кисело мляко
        2 с.л.брашно
магданоз
                             сол и черен пипер на вкус



Приготвяне

*Задушават се в маслото на ситно нарязаните гъби,моркови и магданоз.Когато зеленчукът е поомекнал се посолява и залива с гореща вода(около 2 литра) ,а след това се оставя да ври на тих огън.

*След като зеленчукът е готов,той се пасира да стане на пюре.Връща се кам останалата супа.

*В отделен съд се разбиват двата жълтъка,киселото мляко, брашното и се поставят на печката при неперекъснато бъркане(3-4 минути) ,до получаване на гладка кашица.

*Така получена смес се прибавя с постоянно бъркане към предварително снетата от печката супа.Добавя се черния пипер.

*Поднася се с ароматни хрупкави крутони.

Как можем лесно сами да си направим крутоните.

*Нарязваме на кубчета 2 филийки пълнозърнест хляб,слагаме ги в тавичка,намазана предварително с 2 с.л.зехтин.Прибавяме мащерка,риган,босилек и шарена сол.Разбъркваме крутоните с ръка,така всяко крутонче ще може да се овкуси.
*Печем крутоните в предварително загрятя печка на 200 C(375 F) za 5-10 минути.

Добър апетит!

                              

Няма коментари:

Публикуване на коментар