неделя, 22 април 2012 г.


                                                 Мамините  пурички                                                                    

 


                                                            Продукти
                                                         650 гр.брашно
                                                                       250 гр.кисело мляко
                                                                       1 ч.л.сода бикарбонат
                                                                       250гр.разтопено масло
                                                                       125 мл.олио  
                                                                       плодово сладко по избор
                                                                       10-12 ореха
                                                                       канела
                                                                       пудра захар
                                                                       ванилия на прах 



 Приготвяне

*Поставяме брашното в съда за месене и прибавяме към него киселото мляко с добре разбърканата в него 1 ч.л. сода бикарбонат.
*Прибавяме разтопеното масло и олио, и разбъркваме с дървена лъжица до оформяне на маслено тесто.


*Покриваме го с прозрачно фолио и го оставяме  да втасва на топло за 1-2 часа.
* Добре втасалото тесто се разделя на три равни топки.
 * Разточват се на питки с дебелина 5-6 мм.


*Нарязваме всяка една на ленти с дължина 8 см.



*Поставяме планката от сладко,канела и орехи и завиваме на руло .
*Нарязваме го след това на сладките,като дължината е по желание.
*Печем на 180C(375 F).
*Сладките се посипват още топли с пудра захар и прибавената към нея ванилия на прах.


Да Ви е сладко!  :)





                                                                                        

                                                                                                                                                                                                                       

Няма коментари:

Публикуване на коментар